Besuche unseren Schweizer Shop

MIDZOMER SALE🧦 TOT 30% KORTING

0

Uw winkelwagen is leeg

5 minuten lezen

Hoewel we altijd denken aan het kopen van schoenen die goed passen, wordt het kiezen van de juiste sokmaat vaak onderschat. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, past niet iedere sokmaat bij iedereen. 

Hieronder hebben we een gedetailleerde gids samengesteld die je zal helpen een aankoop te doen die het beste bij je behoeften past - wat deze op dit moment ook zijn. Dus als je wilt weten waarom het belangrijk is om je sokmaat te weten, en hoe je deze kunt bepalen op basis van verschillende factoren, lees dan verder.


WAAROM IS HET BELANGRIJK DAT JIJ DE JUISTE SOKMAAT WEET?

Know the Right Sock Size

Het antwoord is vrij eenvoudig: het dragen van de verkeerde maat sokken heeft invloed op zowel je comfort als de levensduur van het paar. Aan de ene kant kunnen te kleine sokken een groot aantal problemen veroorzaken, zoals:

 • een ongemakkelijk gevoel
 • schuren van de voeten
 • stof rekt uit
 • materiële schade
 • en eventuele slijtage van de sok 

Aan de andere kant brengen te grote sokken ook hun eigen problemen met zich mee, namelijk:

 • opgehoopte stof terwijl je loopt
 • Blaren op je voeten
 • een ongemakkelijk gevoel

Het weten van je sokmaat is daarom essentieel voor zowel je persoonlijke comfort als je investering in nieuwe kleding. Je zult je niet alleen over het algemeen beter voelen als je het juiste paar draagt, maar je zult ook veel minder geld uitgeven aan het jaarlijks vervangen van je sokken. 

HOE JE JE SOKMAAT KUNT BEPALEN

How to Determine Your Sock Size


De eenvoudigste manier om je sokmaat te bepalen is aan de hand van je schoenmaat.

  Er zijn vier factoren die van invloed zijn op de manier waarop je schoenmaat wordt bepaald:

  • lengte
  • breedte
  • type
  • regio

  Lengte

  sock Length

  Schoenmaten zijn meestal gebaseerd op de lengte van je voet in centimeters, en dat geldt ook voor de maten van sokken. De manieren waarop ze worden bepaald, verschillen echter van land tot land. Daarom moet je letten op de maattabellen in jouw regio bij het kiezen van wat onder je schoenen past. 

  We weten dat het online kopen van sokken nogal lastig kan zijn, en dat het altijd een gedoe is om een product te moeten retourneren als het niet past. Als je een enkel paar of een set Nordic Socks koopt, willen we er zeker van zijn dat je bij de eerste poging de perfecte match voor je voeten krijgt.

  Voor alle modellen in al onze collecties vindt u een eenvoudig te navigeren maattabel met een overzicht van de voet- en beenlengtes voor elke beschikbare maat. Onze uitgebreide grafieken bieden ook een vergelijking tussen de maatsystemen van de VS, het VK, de EU, Australië en Canada. Dit is met name handig, vooral als je internationaal winkelt of je maat moet omzetten om de vergelijkbare variant in een andere maattabel te vinden.


  Breedte

  sock Width


  Breedte is ook een belangrijke factor waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van de schoenmaat met de sokmaattabel.

  Wat je in deze specifieke situatie moet onthouden, is dat iedereen anders gebouwd is. Daarom moet je bij het kiezen van je sokmaat ook rekening houden met jouw anatomische bijzonderheden.

  Als je brede voeten hebt, zul je merken dat veel paren uiteindelijk te strak en oncomfortabel zitten. Als dit bekend klinkt, kun je het beste een grotere maat nemen, zodat de stof zich gemakkelijk kan aanpassen en uitrekken voor een perfecte pasvorm.

  Aan de andere kant, als je iemand bent met smalle voeten, zul je merken dat de meeste paar sokken altijd te slap en te los zitten. Kies in dit geval een paar dat één maat kleiner is, zodat je goed kunt genieten van het gevoel van warme, aansluitende sokken.


  Type

  sock Type

  Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontdekken van schoenmaat versus sokmaat is de variatie in metingen op basis van leeftijd, geslacht en regio. 

  NORDIC SOCKS - INTERNATIONALE SCHOENMAATCONVERSIETABEL VOOR MANNEN EN VROUWEN

  Maat  UK (Unisex) EU (Unisex) US/CA (men's) US/CA (women's)
  M 3-5 35-38 3.5-6 5-7.5
  L 6-9 39-42 6.5-9.5 8-11
  XL 10-12 43-46 10-12.5 12-14

   

  NORDIC SOCKS - INTERNATIONALE SCHOENMAATCONVERSIETABEL VOOR KINDEREN

  Maat  UK EU US/CA
  XS 9-11.5 Kids 27-30 10-12 Kids
  S 12 Kids - 2L 31-34 13 Kids - 3L

  Regio

  sock size by region

  Schoenmaten en sokmaten variëren van maat afhankelijk van de geografische regio. Als je op schoenensites kijkt, is het je misschien opgevallen dat de grafieken verschillen, afhankelijk van waar de winkel zich bevindt. Dit komt omdat verschillende delen van de wereld verschillende systemen gebruiken, namelijk:

  • Het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika vertrouwen op de oud-Engelse maat voor de gerstekorrel, wat neerkomt op 1⁄3 inch of 8,47 mm.
  • De rest van continentaal Europa maakt gebruik van het Parijse puntensysteem, dat bestaat uit 2⁄3 centimeter, 6,67 mm of 0,26 in stappen en hele schoenmaten gaan één Parijse punt per keer omhoog. 
  • Oost-Europa maakt gebruik van het internationale metrische systeem Mondopoint dat wordt gekwantificeerd in millimeters op basis van stappen van 5 mm en 7,5 mm.

  Dit lijkt allemaal veel om aan te denken, maar je kunt er zeker van zijn dat je niet alles uit je hoofd hoeft te weten wanneer je ervoor kiest om onze Nordic Socks te kopen. We hebben onze maattabellen aangepast, zodat je gemakkelijk de juiste pasvorm voor kunt vinden, waar ter wereld je ook bent.

  Elke keer dat je onze website bezoekt, word je gevraagd naar de regio waar je bestelt en zul je de bijbehorende maattabellen zien voor onze producten. Als je twijfelt, kun je hier nog steeds onze uitgebreide maattabel bekijken. Daar kun je maatconversies vinden voor alle regio's, inclusief de EU, het VK, de VS, Canada en Australië.

   

   Welke maat sokken heb ik nodig? 

   What Size Socks Do I Need?


   Als je alle bijzonderheden overweegt die komen kijken bij het vergelijken van je schoenmaat met je sokmaat, vraag je je op dit moment misschien af: welke maat sokken heb je nodig? Om te bepalen wat de beste keuze voor jou is, moet je een aantal factoren in gedachten houden.

   Bij welk type schoenen wil je ze dragen? Zoals eerder aangegeven, hebben schoenen verschillende doeleinden. De sokken die je draagt, moeten daarbij aansluiten.

   Waar ga je ze dragen? Sokmaten kunnen verschillen, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Sokken voor binnen lijken niet op sokken voor buiten. Naar je werk gaan vergt veel minder veel van je kleding dan een wandeling in de bergen.

   Wat voor weer wordt het? Wollen sokken zijn beter geschikt voor regenachtige dagen, terwijl katoen de ideale stof is voor ontspannende activiteiten. Afhankelijk van de dikte en functionaliteit van de stof, kan het zijn dat je een maat groter moet nemen. 

   Wat ga je doen? Wandelsokken zijn anders dan hardloopsokken, wandelsokken zijn niet hetzelfde als nette sokken, enzovoort. Voordat je nagaat welke maat sokken je nodig heeft, moet je eerst bedenken wat je plannen zijn voor de gelegenheid.

    

   Maattabel kindersokken

   kids socks guide

   Wil je sokken kopen voor je kinderen?

   Net als bij gewone sokken variëren de kindermaten per regio, waardoor het kopen ervan soms een beetje ingewikkeld kan zijn. Maar als je besluit onze leuke en comfortabele Nordic Socks voor kinderen te kopen, willen we ervoor zorgen dat het vinden van het perfecte paar voor je kleintjes zo eenvoudig mogelijk is. Zoals altijd kun je een maattabel voor kinderen vinden als je door de verschillende modellen in onze collectie kindersokken bladert.  

   TOT SLOT

   sock size guide

   Het bepalen van je sokkenmaat lijkt een ingewikkeld proces, maar dat hoeft niet zo te zijn. Zolang u uw voet nauwkeurig meet en uw schoenmaat correleert met de resultaten, kunt u sokken kopen die goed bij u passen en hun doel dienen.

   Luna Meschiari
   Written by:Luna Meschiari


   Kids Socks

   Where are we shipping to?

   Purchase from your country’s website.
   It’s the fastest way to pamper your feet with comfy socks.

   other countries