Besuche unseren Schweizer Shop

ACTIEVE ZOMERDAGEN-SALE🧦 2+1 GRATIS (ACTIVE COLLECTION)

0

Uw winkelwagen is leeg

4 minuten lezen

Maximum comfort bij een actieve lifestyle is belangrijk. Dit begint allemaal door het juiste schoeisel te kiezen en de juiste sokken. Het type sokken dat je dagelijks draagt of tijdens het hiken, maakt een groot verschil voor jouw ervaring. Weet jij hoe jij het juiste paar kiest?

Outdoor sokken worden ingedeeld op basis van functie en stof. Laten we iedere categorie nagaan, zodat jij de beste outdoor sokken kiest.

Outdoor Sokken naar Functie

Werksokken

working socks

Als jouw werk fysieke activiteiten bevat, waarmee je de hele dag staat zoals in de agrarische sector, groenvoorziening, productie, onderhoud of de bouw - weet jij waarschijnlijk al hoe belangrijk jouw schoeisel is en het type sokken dat je draagt. Werksokken zijn ontworpen om zweet te absorberen, je voeten droog te houden, geur te verminderen en jouw voeten te laten ademen. Normale sokken zijn niet geschikt voor zwaar werk en geven jou deze voordelen niet.

Intensief gebruik

heavy-duty socks

De bouw is één van de meeste uitdagende en risicovolle industrieën. Je moet jezelf beschermen tegen allerlei gevaren. Daarom is belangrijk om sterke schoenen met stalen neuzen te dragen. Om je voeten extra te beschermen is dit type sok gemaakt van een versterkte stalen hiel en neus. Daarbij zijn ze vochtafstotend en geurbaborberend.

Normale sokken bieden jou deze extra bescherming niet op je werk en zijn hierdoor ook niet geschikt. Outdoor activiteiten kunnen variëren van lopen tijdens het werk tot aan uitdagend hiken en hardlopen. Ongeacht de activiteit, hebben jouw voeten de juiste bescherming en comfort nodig, zodat jij geen ongemak ervaart. Dit is waar de juiste outdoor sokken je bij helpen.

Wandelsokken

walking socks

Dit type sok is zo ontworpen om jouw voeten te voorzien van een zacht voetbed, steun en comfort om zo jouw kans op blaren bij verschillende weersomstandigheden en terreinen te voorkomen. Anders dan bij normale sokken zijn wandelsokken gemaakt voor lange wandelingen en zijn ze essentieel om zere voeten tijdens en na de wandeling te voorkomen.

Sokken voor het Hiken

hiking socks

Voor meer uitdagend wandelen op moeilijke terreinen zijn deze sokken een must! Ze zijn speciaal gemaakt van een vochtafstotend materiaal om jouw voeten droog te houden en de temperatuur te reguleren. Je draagt deze sokken tijdens het hiken voor meer comfort en om om blaren te voorkomen. Veelal zijn ze hoger dan normale sokken en hebben ze een robuuste padding om slippen en glippen te voorkomen, zelfs als je een zware rugtas draagt.

Hardloopsokken

Running socks

Voor hardlopers maken de juiste sokken het verschil. Hardloopsokken zijn zo gemaakt om jouw meer mobiliteit te geven, met behulp van rekbare en zachte materialen die met jou meebewegen. Hiermee bereik je maximale prestaties en behoud je je bewegingsvrijheid. Deze sokken absorberen meer vocht en geuren dan normale sokken. Dit maakt het de perfecte sok voor atleten.

Fietssokken

cycling socks

Fietsen en hardlopen zijn activiteiten waarvoor je verschillende uitrusting nodig hebt. Daar horen je sokken bij. Fietssokken zijn speciaal gemaakt om goed in fietsschoenen te passen en de pasvorm is dan ook anders dan bij hardloopsokken en reguliere sokken. Welke manier je fietst bepaalt welk type sok je nodig hebt. De standaard fietssokken zijn dun en licht, terwijl mountainbike sokken een dikkere padding hebben voor meer comfort op uitdagend terrein. Of je nu werkt, gaat wandelen, hiken of hardlopen - door de juiste outdoor sokken te kiezen, ervaar je meer comfort, bescherming en presteer je beter.

Outdoor Sokken naar Stof

Wollen Sokken

wool socks

Wol mag dan wel niet het éérste materiaal zijn waar je aan denkt bij outdoor sokken, het is wel een van de beste materialen om te gebruiken. Het isoleert je voet en houdt ze warm, zelfs in slechte weersomstandigheden, terwijl je met de padding blaren voorkomt en schuren vermindert. Merinowol is een populaire keus voor het maken van sokken, omdat het minder jeukt dan andere varianten, warmte behoudt (zelfs als het nat is) en praktisch gezien geurloos is.

Wol wordt echter vaak gecombineerd met andere materialen zoals katoen en synthetische vezels voor betere resultaten. Onze outdoor sokken zijn ontworpen met een mix van hoogwaardige wol, polyester, elastaan en acryl.

Katoenen Sokken

Katoen is een populair materiaal dankzij de robuuste en lichte textuur. Het wordt vaak gebruikt voor sportsokken en fietssokken. Echter moeten ze lang drogen en is het niet de meest vochtafstotende stof. Om deze reden wordt het vaak gecombineerd met wolmixen, in plaats van als katoen alleen. Door deze twee materialen te combineren, krijg je de beste outdoor sokken!

Synthetische Sokken

Outdoor sokken komen in een verscheidenheid van materialen en synthetische vezels zijn populair, doordat ze één van de beste materialen zijn. Sokken gemaakt van polyester, elastaan of acryl zijn vaak duurzaam en rekbaar. Ze bewegen met je mee tijdens het hardlopen, wandelen of hiken. Daarbij behouden ze ook hun vorm, zelfs na ze vaak gewassen te hebben en drogen ze snel. Hierdoor zijn ze een geweldige keus voor buitenactiviteiten. Let wel op dat synthetische sokken geuren niet absorberen.

Sokken van Gemengde Stoffen

Sokken van gemengde materialen zijn de beste optie voor outdoor activiteiten. Je combineert de voordelen van de verschillende materialen en beperkt de nadelen. Je krijgt de perfecte combinatie met licht katoen, vochtafstotende vezels tot aan het isoleren van je voeten en de geurabsorberend wol.Nordic Socksbiedt comfortabele en duurzame sets met een geweldige wolmix en premium synthetische vezels voor jouw volgende avontuur!

Tot Slot over Outdoor Sokken

Outdoor Socks

Wanneer je outdoor sokken kiest, houd je het beste rekening met wat je nodig hebt en de materialen die hierbij het beste passen. Of je nu in de bouw werkt, gaat fietsen, hardlopen, hiken of welke andere activiteit dan ook - er is een paar outdoor sokken die perfect zijn voor jou. Sokken van gemengde stoffen zijn vaak de beste keus, maar uiteindelijk kies je het paar sokken van Nordic Socks die het beste zijn voor jou.

Luna Meschiari
Written by:Luna Meschiari


Kids Socks

Where are we shipping to?

Purchase from your country’s website.
It’s the fastest way to pamper your feet with comfy socks.

other countries